KONVEKTOMAT.SK

Profesionálne gastro zariadenia.

Úvod

Začíname otázkou.

Je na trhu práce dostatok kvalifikovaných kuchárov a kuchárok, ktorí dokážu navariť chutne a kvalitne na jednoduchých, zastaralých a poruchových varných zariadeniach a dokážu opakovať kvalitu navarených pokrmov?

V hotelovej akadémii, kde asi pred 15 až 20 rokmi učili jednu triedu čašník -servírka, jednu triedu kuchárov, jednu triedu cukrárov, jednu triedu mäsiarov a jednu triedu predavačov teraz majú problém zložiť jednu triedu z týchto piatich odborov dohromady. A zdá sa, že lepšie to už nebude.

Reštaurácie a profesionálne kuchyne potrebujú  kvalitných kuchárov, ktorých je na Slovensku nedostatok. Máme kvalitných kuchárov, ale väčšina z nich pracuje v zahraničí. Po škole mladí a šikovní odchádzajú do cudziny. A tí, čo zostanú na Slovensku majú často príliš vysoké nároky bez praxe a bez toho aby niečo vedeli a dokázali.

V súčasnej dobe je v gastro-sektore veľa pracovníkov pred dôchodkom, alebo už na dôchodku. Keď táto generácia odíde, začne boj o to, čo tu zostalo. Kuchárov bude málo, budú drahí a budú si klásť podmienky.

Pokiaľ pomocou „chytrých“ technológií dokážeme zatraktívniť prácu v kuchyni, ušetriť počet personálu a zvýšiť kvalitu pripravovaných jedál ušetríme si nielen veľa financií, ale aj starostí.

            Veľa majiteľov gastro-prevádzok bolo po znovu otvorení po „lock downe“ prekvapených a sklamaných, že bývalí pracovníci sa už nechcú vrátiť a pracujú niekde v stavebníctve,   továrňach   atd.

Keď sa ich budeme snažiť získať do našej kuchyne. Do akého prostredia ich budeme lákať ?

Doba sa rýchlo mení. Modernizácia, robotizácia, digitalizácia.

A zákazníci sú náročnejší a náročnejší. Ten, kto „zaspí na vavrínoch“ bude musieť z kola von.

Konvektomat a jeho história

História konvektomatu siaha do roku 1976, kedy nemecká firma Rational vyvinula prvý konvektomat. Od tohto vynálezu prešiel konvektomat mnohými vylepšeniami a v dnešnej dobe už dokáže úspešne nahradiť veľa jednoúčelových veľko-kuchynských zariadení ako sú statické a dynamické rúry, grily, fritézy, opekacie platne, výklopné panvy, parné zariadenia, holdomaty, mikrovlnky a dokonca v niektorých prípadoch aj kotle. 

Konvektomat je jedna investícia na 1m2 plochy.

Čo je konvektomat

Konvektomat je multifunkčné zariadenie, ktoré prenáša tepelnú energiu na pripravované pokrmy pomocou horúceho vzduchu, pary, alebo ich kombináciou.

V prípade potreby, napríklad pri grilovaní prebytočnú vlhkosť z komory odvádza a zabezpečí tak želanú chrumkavú a zafarbenú kôrku. 

Riadená vlhkosť pri príprave pokrmov v konvektomate je z hľadiska úspor a kvality pripravovaných surovín veľmi dôležitá.

Para

Para lepšie prenáša tepelnú energiu ako samotný horúci vzduch, čo sa prejaví pri kratšom čase prípravy pokrmov a menších stratách na hmotnosti počas prípravy. 

Môže dosahovať až 100% vlhkosti, kedy hovoríme o varení v konvektomate. Používa sa napríklad pri príprave zemiakov, ryže, knedlí, parených buchiet, varených vajec, varení mäsa či pri šetrnej príprave zeleniny.

Vďaka šetrnej príprave si zelenina zachováva dôležité vitamíny, minerály a v neposlednom rade aj vábivú farbu.

Horúci vzduch

Horúci vzduch konvektomaty používajú pri pečení, grilovaní, vyprážaní a fritovaní. Piecť sa dajú rôzne druhy múčnikov, kysnutých koláčov, mäsa a všetky suroviny ako v klasických rúrach. 

Pri teplotách 200-300 C° konvektomat dokáže vyprážať obaľované rezne, karfiol a iné potraviny v troj-obale. 

Grilovať kurence, ryby, kolená, rebierka, zeleninu a pripravovať steaky, minutky, mleté rezne, americké zemiaky alebo fritované hranolky.

Kombinácia pary a horúceho vzduchu

Pri pečení mäsa v konvektomate sa stráca na hmotnosti počas prípravy cca 7-15 % podľa druhu mäsa a zvolenej teploty prípravy oproti klasickým rúram, kde sa môžu straty na hmotnosti pohybovať na cca 30-45% . 

Kombinácia horúceho vzduchu a pary sa používa hlavne pri príprave pečeného mäsa, kde sa pri správne zvolenej vlhkosti nemusí už počas pečenia mäso podlievať. Kombinovaná prevádzka sa taktiež môže použiť pri príprave niektorých koláčov, zapekaní alebo pri opätovnom zohrievaní potravín k výdaju. Vo väčšine prípadov sa dá regulovať pridanie pary do varnej komory v rozmedzí 10, 20, 30, ….až do 100% pary.

Nočné pečenie

Ďalšie bonusy, ktoré konvektomat ponúka môžu byť nočné pečenie mäsa, kedy sa mäso upečie s najmenšími stratami na hmotnosti, má jemnejšiu chuť a konzistenciu, na prípravu sa minie menej energie. 

Ráno kuchár dorobí prílohy a môže vydávať hotové jedlá.

Automatické umývanie

Veľmi obľúbená funkcia u obsluhujúceho personálu je, že po ukončení práce zvolí umývací proces, vloží tablety a konvektomat sa sám umyje a odvápni. 

Bez toho aby niekto naň dozeral sa po ukončení umývania sám vypne. Ráno je konvektomat čistý a pripravený na ďalšie používanie.

Pozor !

Nie všetky konvektomaty majú tieto funkcie. Aj v dnešnej dobe sa vyrábajú a predávajú konvektomaty, ktoré majú funkcie a ovládanie ako konvektomaty pred tridsiatimi rokmi a komora nie je lisovaná, ale zoskrutkovaná samo reznými skrutkami.

Podľa spôsobu vyvíjania pary

nástrekové konvektomaty a bojlerové konvektomaty.

Nástrekové konvektomaty

Nástrekové konvektomaty tvoria paru v komore nastrekovaním vody cez dýzu priamo na výhrevné telesá alebo na lopatky ventilátora nad výhrevným telesom.

Výhodou nástrekových konvektomatov môže byť jednoduchšia konštrukcia, čo sa spravidla prejaví aj v nižšej cene výrobku.

Nevýhody, ktoré nástrekové konvektomaty majú sú : nedostatočná kvalita vyvinutej pary pri lacnejších verziách konvektomatu, zvýšená starostlivosť o úpravu privádzanej vody, aby nedochádzalo k usádzaniu vodného kameňa na lopatkách a následným rozvážením a zničením. Vyššia spotreba vody pri  umývaní.

 

Bojlerové konvektomaty

Bojlerové konvektomaty vyrábajú paru v bojleri za pomoci vnorených výhrevných telies. 

Výhodou bojlerových konvektomatov je rovnomernejšie dodávanie stále čerstvej koncentrovanejšej pary, čo sa prejaví lepším výsledkom pripravovaných pokrmov, hlavne pri citlivých parených potravinách ako sú napr. parené knedle, parené buchty atd. 

Pri modernejších bojlerových konvektomatoch už nie je potrebné kupovať zmäkčovač vody a starať sa o jeho regeneráciu, keďže si konvektomat v rámci umývania sám odvápni bojler. 

Nevýhodu, ktorú bojlerový konvektomat môže mať je jeho vyššia nákupná cena, aj keď pri manuálnych ovládaniach nemusí byť rozdiel až taký veľký oproti nástrekovému konvektomatu. V prípadoch, kde je extrémne tvrdá voda predsa len vyžaduje zmäkčovač vody.

Podľa spôsobu ohrevu

elektrické konvektomaty, plynové konvektomaty

To, či budeme konvektomat pripájať na prípojku elektrickú alebo plynovú musíme vedieť už pri výbere konvektomatu.

Musíme brať do úvahy, či v daných priestoroch je dostačujúca prípojka na plyn, alebo či máme požadovanú elektrickú rezervu na hlavnom ističi prevádzky. 

V niektorých krajinách, kde je plyn veľmi lacný majú v prevádzkach väčšie percento plynových konvektomatov. U nás sa spravidla volí plynový konvektomat len vtedy, keď na danom mieste prevádzky elektrická prípojka nie je, alebo nie je dostačujúca.

Plynové konvektomaty

Plynový konvektomat má spravidla vyššiu cenu ako porovnateľný elektrický konvektomat, okrem bežného digestora potrebuje aj odvod spalín – náklady na budovanie komína, sú citlivejšie na zmeny tlaku ovzdušia, vyžadujú častejší a nákladnejší servis a sú potrebné plynové revízie.

Elektrické konvektomaty

Elektrický konvektomat je na prevádzku jednoduchší ako plynový konvektomat, aj keď možno v prepočte nákladov na energie plyn/elektrika by na tom bol lepšie plynový konvektomat.

Podľa veľkosti konvektomatu sa mení aj elektrický príkon. Vysoký príkon konvektomatu neznamená vysokú spotrebu. Dostatočný príkon je dôležitý pri rozohrievaní konvektomatu na požadovanú počiatočnú teplotu alebo pri otváraní dverí varnej komory počas prípravy. Vtedy teplota razom poklesne a je nutné, aby sa čo najrýchlejšie vrátila na teplotu pred otvorením dverí. 

Skriňa konvektomatu je dostatočne izolovaná a tak počas prevádzky nie je potrebné aby sa využíval celý výkon. Znamená to, že konvektomat už len udržiava dosiahnutú  nastavenú teplotu a na to potrebuje už len zlomok z príkonu.

 

Energetické porovnanie

Pre porovnanie 12 kW príkon má 85 litrový elektrický kotol. 24 kW príkon má 150 litrový elektrický kotol. Asi 1 hodinu musia fungovať na plný výkon, aby v nich začala voda vrieť, keď sú naplnené do plna. 

Konvektomat 6 x GN 1/1 má príkon 10,8 kW a 10 x GN 1/1 má príkon 18,9 W.

Konvektomat dosiahne teplotu potrebnú k príprave potraviny za niekoľko minút.

Rozmery gastronádob

GN1/1 – gastro – nádoba je základný rozmer 530×325 mm. Môže byť nerezová, nerezová dierovaná, smaltovaná, alebo aj poteflonovaná. 

Do konvektomatov sú najvhodnejšie hĺbky 20, 40, 65 a 100 mm. Rozmer GN2/1 má rozmer 2 x GN1/1 čo je 650×530 mm. Cukrársky rozmer je 600×400 mm.

Vyberáme vhodný konvektomat

cena konvektomatu nemusí byť vždy hlavným parametrom

Pri výbere vhodného konvektomatu musíme zvážiť niekoľko veľmi dôležitých otázok. Pri zadaní do internetového vyhľadávača „konvektomat cena“ zistíme len, že konvektomat cena sa môže pohybovať od cca 3 000,- € do cca 30 000,- € alebo aj viac pokiaľ sa nejedná o použitý konvektomat. 

Vo väčšine prípadov konvektomat nepatrí medzi gastro zariadenia, ktoré kupujeme často. Je to rozhodnutie na niekoľko rokov dopredu, kedy aj pri nákupe drahší konvektomat sa ukáže po prevádzke niekoľkých rokov na celkové náklady lacnejší, ako nedokonalý a na opravy nákladnejší konvektomat, ktorý bol pri kúpe lacnejší.

Pozor !

Kvalitný konvektomat môže mať až 3x dlhšiu životnosť ako lacný, nekvalitný konvektomat. Neznamená to, že musíme kupovať najdrahšie konvektomaty. Ale výber konvektomatu len na základe informácií z internetu, alebo na radu  všeobecného technika môže byť drahá voľba.

Profesionálny gastro technik

Ani len slepé črevo by sme si nedali operovať všeobecnému lekárovi aj keď môže byť veľmi dobrý odborník. Chirurg by bola lepšia voľba. Nemôžeme porovnávať konvektomat so zdravím človeka, ale aj montáž a opravy, ktoré konvektomat vyžaduje by sme mali zveriť do rúk skúseného a každý rok školeného technika. 

Všeobecný technik môže byť vo veľa veciach šikovný, ale keď nie je zaškolený priamo na gastro zariedenia alebo priamo na konvektomaty, jeho montáž a zásahy nebude akceptovať výrobca pri záruke a môže narobiť viac škody ako osohu.

Konvektomat, aby prinášal maximálny úžitok musí byť správne namontovaný, obsluha musí byť náležite poučená a zaškolená a zákazník by mal mať následnú predajcovu  servisnú podporu. 

Z uvedeného vyplýva, že predajca, ktorého si chceme zvoliť, aby nám vybraný konvektomat dodal, musí mať na danú ponúkanú značku konvektomatu každoročne zaškolený servis, aby zvládol každoročné novinky a vylepšenia, s ktorými výrobcovia konvektomatov prichádzajú. Dobrý predajca by mal certifikát školenia deklarovať ako prvú vec.

Týmto spôsobom by sme vylúčili „odborných predajcov“, ktorí síce majú v ponuke možno 5 až 10 značiek konvektomatov, ale prakticky servisovať nevedia alebo náhradné diely skladom nemajú ani na jeden. Aj tu platí pravidlo, že menej je viac.

Špecializácia na jeden, prípadne dve značky konvektomatov prináša najlepšiu kvalitu služieb. Okamžitý servisný zásah a skladovo dostupné náhradné diely oceníme vždy, keď sa vyskytne problém. 

Skúsený a problematiku znalý predajca by mal na základe Vašich informácií odporučiť  tú správnu veľkosť a typ konvektomatu. K tomu je potrebné vedieť, či sa jedná o školskú kuchyňu ktorá navarí k obedu cca 100 obedov, DSS ktoré varí raňajky, obedy, večere, o závodné stravovanie ktoré pripravuje 1000 obedov, alebo reštauráciu, ktorá pripravuje Á la Carte.

Až po analýze Vašich potrieb je možné určiť Vašu skutočnú potrebu – typ a veľkosť zariadenia. To čo budete možno potrebovať za 5 rokov, budete riešiť za 5 rokov. Vyberte si to, čo potrebujete teraz. 

To, že si zvolíte pre Vás zbytočne veľký konvektomat môže znamenať, že investovaná suma je na teraz zbytočne vysoká, väčší konvektomat sa bude dlhšie pred ohrievať a budete variť v polo prázdnom konvektomate. 

Mali by sme pamätať na dnešný trend, kedy sa uprednostňuje kuchyňa vertikálna pred kuchyňou horizontálnou. V praxi to znamená, že na malom mieste dokážeme viac.

Postavením dvoch konvektomatov na seba dokážeme zdvojnásobiť alebo aj strojnásobiť kapacitu na tej istej ploche.  

Existujú rôzne prídavné zariadenia, ktoré dokážu zvýšiť kapacitu v konvektomate, alebo spájacie sety, kedy spojíme dva konvektomaty nad sebou. 

Je výhodnejšie mať dva menšie konvektomaty ako jeden veľký. V jednom môžeme pripravovať mäsá a v druhom súčasne pripravujeme prílohu. Výnimkou sú vývarovne, kde je málo aj konvektomat 40x GN1/1, ktorý potrebujú niekoľko krát za sebou naplniť plný.

Nie každý už konvektomat používal, alebo sa sním stretol. Z tohto dôvodu, by mal zákazník mať možnosť u predajcu si zvolený konvektomat osobne pozrieť a prípadne i vyskúšať.

 Jedná sa o značnú investíciu a tak či daný konvektomat, jeho ovládanie a funkcie vyhovujú je lepšie raz vyskúšať, ako trikrát vidieť na obrázku. Žiadajte osobný kontakt a konvektomat si vyskúšajte. 

Vyhnete sa tak nepríjemným prekvapeniam, keď už je konvektomat zaplatený, namontovaný a vtedy zistíte, že Vám nevyhovuje.

Veľmi dôležitý pri výbere konvektomatu je jeho výrobca. Z ktorej krajiny pochádza, či má tradíciu a výskum, od kedy vyrába konvektomaty. 

Sú výrobcovia ktorí vyrábajú všetky druhy domácich spotrebičov a popri tom aj konvektomaty. Sú výrobcovia, ktorí ešte niekoľko rokov dozadu vyrábali niečo, čo s konvektomatmi nemá nič spoločné a zrazu vyrábajú konvektomaty. 

Len dlhodobý a úzko špecializovaný výrobca, ktorý má svoj výskum zameraný na konvektomaty dokáže vyvinúť kvalitný konvektomat, ktorý má rozumnú cenu a spoľahlivo slúži dlhé roky. Skutočne dobrý výrobca má kvalitný výrobok a drží náhradné diely aj na výrobky ktoré vyrobil pred mnohými rokmi.

Zhrnutie

Pri správnom výbere multifunkčného zariadenia akým je nový  konvektomat a jeho správnym využívaním sa vložené investície dokážu vrátiť už v priebehu jedného až dvoch rokov. Pri jeho výbere je dôležitý výrobca, predajca, servis a následná podpora. Na použitý konvektomat to platí vo zvýšenej miere. Kúpiť použitý konvektomat bez servisnej podpory môže byť veľmi krátkodobá investícia. Veľa krát sa stáva, že oprava za použitý konvektomat presiahne jeho nákupnú cenu.  

Reči, že použitý konvektomat sa skoro ani nepoužíval alebo len veľmi málo niekde v škôlke sú podobné rečiam predajcov áut keď tvrdia, že použité auto bolo celý čas garážované, vlastnil ho dôchodca a ten sa na ňom ani nevozil a len sa oň staral.

Pozor na najlacnejšie neoverené konvektomaty, ktoré majú komoru len zoskrutkovanú samo-reznými skrutkami!  Výsledok je krátka životnosť, nerovnomerné pečenie, časté poruchy a problémy, problémy so servisom.

Nový konvektomat je posledný, najmodernejší typ vo výrobnej rade. Disponuje najnovšími vynikajúcimi funkciami a energetickou spotrebou, ktoré starší použitý konvektomat nemá. Môžeme si vybrať na mieru veľkosť a typ. Kupujme to, čo potrebujeme a nie to, čo sa nám lacnejšie pritrafí. Na nové konvektomaty môže byť záruka 12 mesiacov, lepší výrobcovia dávajú 24 mesiacov.* Dobrý predajca Vám konvektomat nie len predá, ale ešte pred kúpou Vám ho prakticky predvedie, aby ste vedeli čo kupujete, prispôsobí Vám na mieru príslušenstvo, postará sa o pravidelné záručné aj pozáručné prehliadky a dlhodobo sa o Vás zaujíma a stará.

*V občianskom zákonníku je samozrejmá záruka 24 mesiacov paragraf 620, ktorú ukladá zákon. Organizácie a podnikateľské subjekty sa riadia podľa obchodného zákonníka, kde sa uvádza záruka dohodou paragraf 429. Pokiaľ výrobca určí záruku 12 mesiacov – 1 rok, záruka je 1 rok.

RATIONAL - nemecký výrobca konvektomatov

z hľadiska kvality top riešenie na dlhú dobu

Nemecká firma RATIONAL International AG vyvinula a vyrobila v roku 1976 prvý konvektomat. Do dnešných dní vyrába viac ako 50% celosvetovej produkcie konvektomatov.

Nemecká precíznosť, neustály vývoj a dlhoročné skúsenosti vložené do výrobkov Rational radia tieto výrobky do TOP – triedy čo sa týka inteligentných automatických príprav, multifunkčnosti, úspornosti energií, rovnomernosti pečenia, kvality pripravovaných potravín a životnosti stroja. 

Pričom nepatria k najdrahším výrobkom vo svojej porovnateľnej triede.

Zariadenie iCombi Pro je inteligentné nie len pri varení, ale aj v tom, ako ušetriť. Napríklad až o 70 % nižšou spotrebou energie, až o 60 % menšou potrebou vynaloženej práce, až o 30 % úspora miesta, až o 25 %* nižšia spotreba surovín, až o 95 % nižšia spotreba tuku.

Kto chce stanoviť nové štandardy, musí premýšľať inak. Pečenie, restovanie, grilovanie, varenie v pare, fritovanie, pošírovanie. Všetko je možné urobiť ešte inteligentnejšie, jednoduchšie, efektívnejšie. To je dôvod, prečo sa spoločnosť RATIONAL so svojimi skúsenosťami z viac než 45 ročného výskumu varenia začala zaoberať problematikou nedostatku personálu, novými gastronomickými trendami a moderným riadením profesionálnych kuchýň.

6 x GN 1/1

RATIONAL iCombi Pro 61

10 x GN 1/1

RATIONAL iCombi Pro 101

Multifunkčné panvice od spoločnosti RATIONAL

iVario & iVario Pro

150 L

RATIONAL iVario Pro XL

So zariadením iVario Pro je jednoduché a rýchle nie len
varenie a pečenie, ale taktiež blanšírovanie, varenie, varenie v tlaku alebo fritovanie. 

Unikátna technológia výhrevného systému kombinuje výkon s presnosťou.
Inteligentní asistenti premýšľajú s vami, učia sa od vás a pri varení vás podporujú.

Je až 4 krát rýchlejšia, má o 40 % nižšiu spotrebu energie a vyniká výraznou úsporou miesta v porovnaní s bežnými kuchynskými spotrebičmi. Pre prvotriednu kvalitu pokrmov bez nutnosti kontroly a sledovania. K úspore suroviny a času využíva tiež nočnú nízkoteplotnú úpravu.

Kombinácia výkonu a citlivosti robia zo zariadenia iVario Pro skutočného pomocníka:  pripravované ryby a mäso zostanú šťavnaté, zelenina krehká a hranolky chrumkavé.

 

 

 

Vyzerá ako sklopná panvica, ale zvládne omnoho viac

2 x 25 L

RATIONAL iVario Pro 2-S

Dokáže nahradiť viacero zariadení :

Kuchyňa budúcnosti už dnes | RATIONAL

Konvektomat iCombi Pro & panvica iVario Pro = iKitchen

Zariadenia vhodné aj do výrobní či prevádzok s vysokou záťažou.

Po správnom zaškolení – aj bez špičkového personálu opakovateľná vysoká kvalita pripravovaných pokrmov a jedál!

Výhody pri používaní systému iKitchen :

RATIONAL - kvalitný bojlerový konvektomat za nižšiu cenu

Konvektomat RATIONAL iCombi Classic

Konvektomat RATIONAL iCombi Classic :

6 x GN 1/1

RATIONAL iCombi Classic 61

10 x GN 1/1

RATIONAL iCombi Classic 101

YESOVENS - skvelý pomer cena / kvalita

Talianska moderná, rozvíjajúca sa firma Yesovens, ktorá sa venuje len výrobe a vývoju vlastnej značky konvektomatu. Výborný pomer cena – kvalita, dostupné náhradné diely, jednoduchý servis. 

Vyrába konvektomaty a pekárske konvektomaty v prevedení:

 > dotykové bojlerové plno-automatické

>  digitálne nástrekové

>  manuálne nástrekové

>  špeciálna séria SLIM – bojlerové 6-vsunov 1/1 so šírkou konvektomatu iba 51 cm

Konvektomat YESOVENS Mood :

7 x GN 1/1

Konvektomat YESOVENS Mood 7

11 x GN 1/1

Konvektomat YESOVENS Mood 11

Yesovens pekárske konvektomaty a cukrárske piecky.

6 x GN 600 x 400

Konvektomat YESOVENS Taos 6

10 x GN 600 x 400

Konvektomat YESOVENS Taos 10

Plnohodnotný konvektomat vo veľkosti 600×400 – pekárska a cukrárska veľkosť vsunov.

Oproti klasickej troj-peci má výhody:

  • Niekoľkonásobná pečiaca plocha
  • Zaberá menej miesta
  • Je multifunkčný a programovateľný
  • Má automatické umývanie
  • Jednoduchšie nastavenie
  • Jednoduchšia údržba
  • Ľahšia manipulácia s plechmi 600×400
  • Príjemná práca, moderný vzhľad
  • Varenie a pečenie s parou, kombinovaná úprava, horúci vzduch

V prepočte na pečiacu plochu má nižšiu cenu, menšiu spotrebu energie a pritom presnejšie nastavenie a rovnomernejšie pečenie.

Yesovens – špeciálna séria šírka konvektomatu len 51 cm

               Pokiaľ nemáte dostatočne široké dvere na prevádzke a potrebujete kvalitný konvektomat Yesovens má pre vás riešenie vo forme konvektomatu, ktorý sa vyrába v šírke iba 51 cm a prejde aj cez otvor dverí 60 cm.

Plnohodnotný kvalitný 6 – 1/1 GN konvektomat vyrábaný vo verzii  s dotykovým, plno-automatiským displejom a  s bojlerovým vývinom pary.

Lacnejšia verzia s dotykovým, plno-automatickým displejom a s nástrekovým vývinom pary.

Sponzorom stránky konvektomat.sk je firma AAA Gastro s.r.o.

www.aaagastro.sk

 Informačný portál o nemeckých konvektomatoch RATIONAL.

www.rational-slovakia.sk

Na texty a obrázky sa vzťahujú autorské práva. Pri šírení je potrebný súhlas autora.